Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bábszinház

BŰBÁJ BOSZIK BÁBSZINHÁZA 

 

 jancsi-es-juliska-web-2.jpg

Társulatunk 2008-ban, óvodapeda-gógusok részvételével alakult. Az első évben csak abban a három óvodában adtunk elő műsort, ahol munkatársaink dolgoztak, majd, amikor az elő- adásainknak „híre ment”, más intézményekben is felléptünk.

 

keszulnek-a-babok---02.jpgBábjainkat, díszleteinket magunk készítjük, s az előadásra kerülő meséket is mi írjuk át épp olyanná, amilyennel óvodás közönségünk szemeit csillogóvá, kacagását csilin- gelővé, bekiabálásait szívből jövővé tudjuk varázsolni.

 

jancsi-es-juliska-web-4.jpgSaját hang- és fénytechnikánk segítségével akár egy nagyobb teremben, vagy szabad téren is kiváló minőségű előadásokat tudunk bemutatni.

 

Ezt a célt segíti azon törekvésünk is, hogy a célközönségünk (óvodás és kisiskolás gyermekek) igényeinek megfelelően, a szokásosnál nagyobb méretű, óriás-, illetve botos bábokat készítünk, nyakiglab-kavezik-eloadas-elott.jpgkarakteres arcokkal és a gyermekek számára meg- szokott, a mai kornak megfelelő ruházattal. Ezt kimondottan azért terveztük és valósítottuk meg így, hogy a gyermekek számukra is életszerű figurákkal találkoz- zanak, s ha 3-4 óvodai csoport ül be egyszerre egy nagy terembe, az utolsó sorokban ülők is nívós színházi élményt kapjanak. 

 

bremai---05.jpgElőadásaink 35-50 perc hosszúságúak azért, hogy a gyermekek ne fáradjanak el, figyelmük ne szóródjon, s maradéktalanul örülhessenek az előadásnak az első perctől az utolsóig.

 

 

Repertoárunk:

 

- Brémai muzsikusok

- Szóló szőlő, mosolygó alma, csengő barack

- Jancsi és Juliska

- Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj

- Többet ésszel, mint erővel!

- Hamupipőke (előkészületben)